ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА В БИО КОЗМЕТИКАТА

ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА В БИО КОЗМЕТИКАТА
28 август 2019

ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА В БИО КОЗМЕТИКАТА

През последните години една от най-интересните ползи на хиалуроновата киселина е положителният ѝ ефект в борбата със страеенето на кожата. Една от причини за стареенето на кожата е дехидратацията, а ролята на хиалуроновата киселина в борбата с нея е от голямо значение. Тя задържа влагата в кожата и създава обем и плътност. Младата кожа съдържа много хиалуронова киселина, но с напредване на възрастта хиалуроновата киселина в нея намалява значително, което води до загуба на еластичност на кожата и появата на признаците на стареене.

Важно е да се знае, че само хиалуроновата киселина с ниско молекулно тегло (между 100 000 и 300 000 далтона) достига до дълбоките слоеве на кожата, за да регенерира ефективно нейната структура. Така тя стимулира кожата да започне да произвежда отново собствените си молекули.

Хиалуроновата киселина е естествен гликозаминогликан (полизахарид, важен компонент на свързващите тъкани). Тя балансира скоростта на влагопоемане на кожата според различните сезони, когато се използва в крем или серум за локално приложение. Хиалуроновата киселина формира въздухопропусклив слой и прониква в кожата, като по този начин задържа влагата, подобрява еластичността и хидратацията на кожата и ѝ придава младежки вид.

Хиалуроновата киселина може да бъде извлечена по два начина:

от животински тъкани (например от гребени на петли)

или

чрез биотехнологични методи, които използват растителни суровини (например цвекло, оризови люспи, пшеница).

Вторият метод се използва за производството на биохиалуронова киселина и е предпочитан, тъй като минимизира алергичните реакции.

Хиалуроновата киселина в козметиката е с по-голяма ефективност в продукти като серуми и масла, защото те интензивно и моментално овлажняват кожата.

Не използвайте кремове и серуми с хиалуронова киселина, които съдържат парабени, сулфати или други вредни съставки за кожата, които ще противодействат на полезните свойства на хиалуроновата киселина.


Истинските био козметични продукти са създадени от съставки, които са сертифицирани като биологични от една от оторозираните сертифициращи институции, които действат в световен мащаб.

прочети още

100 на 100 сте си задавали въпроса какво точно се подразбира под БИО или натурална козметика и защо те са много по-скъпи от останалите. Каква точно е дефиницията на всички тези понятия и каква е разликата между тях? За да не Ви убиваме желанието за четене, ще се постараем да дадем максимално кратки и ясни дефиниции.

прочети още

През последните години потребителите на козметика все повече внимават за качеството на продуктите за лице и тяло и обръщат по-голямо внимание на съдържанието. Най-вече избягват парабените. Но какво точно означава парабен? И наистина ли парабените са вредни за здравето ни?

прочети още

ВАЖНО Е ДА ЗНАЕМ КОИ СА ЕДНИ ОТ НАЙ-ВРЕДНИТЕ И ЧЕСТО СРЕЩАНИ СЪСТАВКИ В КОЗМЕТИКАТА И ДА ИЗБЯГВАМЕ ПРОДУКТИ С ПОДОБЕН СЪСТАВ.

прочети още