• Начало
  • Новини
  • Основни разлики между БИО козметика и натурална козметика

Основни разлики между БИО козметика и натурална козметика

Основни разлики между БИО козметика и натурална козметика
7 септември 2019

100 на 100 сте си задавали въпроса какво точно се подразбира под БИО или натурална козметика и защо те са много по-скъпи от останалите. Каква точно е дефиницията на всички тези понятия и каква е разликата между тях?
За да не Ви убиваме желанието за четене, ще се постараем да дадем максимално кратки и ясни дефиниции.

Какво е БИО козметика?

Под БИО козметика се разбират всички козметични продукти, чийто процес на производство е проследен от началото до края им. Всеки един етап, включително обработка, преработка и опаковане. БИО козметиката отговаря на строги стандарти за производство. В това число етикиране и реклама. Все пак затова е БИО козметика. Логично е да е доста по-скъпа, защото не съдържа никакви химии или други неясни субстанции. И задължително е сертифицирана.

Какво е натурална козметика?

Специално в България все още не съществуват някакви точни дефиниции за това що е натурална козметика или изобщо натурален продукт. Камо ли точни изисквания за състава на определен натурален продукт. Но под понятието натурална козметика се подразбира козметика, която е съставена на базата на природни съставки. Етерични масла, билки и т.н. Максимално натурални съставки.

Не бъркайте натуралната козметика с органик козметика. Защото всеки един органик продукт трябва да отговаря на определени изисквания. Те, както и различните сертификати за органичност, са индивидуални за различните държави. Но ги има. В някои държави органик продукт е само този, в чийто състав всяка клетка е на 100 % органична. Поради което органик козметиката е много по-скъпа от натуралната. 


Истинските био козметични продукти са създадени от съставки, които са сертифицирани като биологични от една от оторозираните сертифициращи институции, които действат в световен мащаб.

прочети още

През последните години потребителите на козметика все повече внимават за качеството на продуктите за лице и тяло и обръщат по-голямо внимание на съдържанието. Най-вече избягват парабените. Но какво точно означава парабен? И наистина ли парабените са вредни за здравето ни?

прочети още

ВАЖНО Е ДА ЗНАЕМ КОИ СА ЕДНИ ОТ НАЙ-ВРЕДНИТЕ И ЧЕСТО СРЕЩАНИ СЪСТАВКИ В КОЗМЕТИКАТА И ДА ИЗБЯГВАМЕ ПРОДУКТИ С ПОДОБЕН СЪСТАВ.

прочети още

През последните години една от най-интересните ползи на хиалуроновата киселина е положителният ѝ ефект в борбата със страеенето на кожата. Една от причини за стареенето на кожата е дехидратацията, а ролята на хиалуроновата киселина в борбата с нея е от голямо значение.

прочети още