• Начало
  • Новини
  • Основни разлики между БИО козметика и натурална козметика

Основни разлики между БИО козметика и натурална козметика

Основни разлики между БИО козметика и натурална козметика
7 септември 2019

100 на 100 сте си задавали въпроса какво точно се подразбира под БИО или натурална козметика и защо те са много по-скъпи от останалите. Каква точно е дефиницията на всички тези понятия и каква е разликата между тях?
За да не Ви убиваме желанието за четене, ще се постараем да дадем максимално кратки и ясни дефиниции.

Какво е БИО козметика?

Под БИО козметика се разбират всички козметични продукти, чийто процес на производство е проследен от началото до края им. Всеки един етап, включително обработка, преработка и опаковане. БИО козметиката отговаря на строги стандарти за производство. В това число етикиране и реклама. Все пак затова е БИО козметика. Логично е да е доста по-скъпа, защото не съдържа никакви химии или други неясни субстанции. И задължително е сертифицирана.

Какво е натурална козметика?

Специално в България все още не съществуват някакви точни дефиниции за това що е натурална козметика или изобщо натурален продукт. Камо ли точни изисквания за състава на определен натурален продукт. Но под понятието натурална козметика се подразбира козметика, която е съставена на базата на природни съставки. Етерични масла, билки и т.н. Максимално натурални съставки.

Не бъркайте натуралната козметика с органик козметика. Защото всеки един органик продукт трябва да отговаря на определени изисквания. Те, както и различните сертификати за органичност, са индивидуални за различните държави. Но ги има. В някои държави органик продукт е само този, в чийто състав всяка клетка е на 100 % органична. Поради което органик козметиката е много по-скъпа от натуралната. 


Колко природа, всъщност се крие вътре, когато свежи плодове или билкови растения примамват от опаковките на кремове, лосиони или шампоани? Въобще не са много, както го доказа тестът на германското сп. “Öko-test”. Дори и в много популярни марки натуралните съставки са твърде малко.

прочети още

Важно е какво слагаме върху кожата си за да се чувства и изглежда наистина тя добре. Днес ще Ви дадем още няколко причини, поради които да ги предпочетете.

прочети още

В днешно време търсенето и потреблението на био продукти нараства с много бързи темпове в световен мащаб. Това не е мода или мания, а осъзната необходимост да избираме качествени продукти, каквито заслужаваме.

прочети още

Истинските био козметични продукти са създадени от съставки, които са сертифицирани като биологични от една от оторозираните сертифициращи институции, които действат в световен мащаб.

прочети още

През последните години потребителите на козметика все повече внимават за качеството на продуктите за лице и тяло и обръщат по-голямо внимание на съдържанието. Най-вече избягват парабените. Но какво точно означава парабен? И наистина ли парабените са вредни за здравето ни?

прочети още

ВАЖНО Е ДА ЗНАЕМ КОИ СА ЕДНИ ОТ НАЙ-ВРЕДНИТЕ И ЧЕСТО СРЕЩАНИ СЪСТАВКИ В КОЗМЕТИКАТА И ДА ИЗБЯГВАМЕ ПРОДУКТИ С ПОДОБЕН СЪСТАВ.

прочети още

През последните години една от най-интересните ползи на хиалуроновата киселина е положителният ѝ ефект в борбата със страеенето на кожата. Една от причини за стареенето на кожата е дехидратацията, а ролята на хиалуроновата киселина в борбата с нея е от голямо значение.

прочети още