Дневен крем за лице с Дебелец (за деликатна кожа)

34,00 лв. 27,20 лв.
  • Кат. номер: NAT037
  • Марка: Naturissimo
Базова цена: 27,20 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Моля, изберете:

За чувствителна към слънчева светлина кожа, отличен за лице и ръце. Този мултивитаминен крем съдържа билков екстракт от Дебелец,Ечемик и Зелен чай. Съдържа също така арбутин, коджиева и азелаинова киселина и антиоксиданти, които имат забележителен ефект при кожа с проблеми в пигментацията. Бързо абсорбиращ се хидратиращ крем, който се препоръчва дори и като основа за грим. За всеки тип кожа.

Начин на употреба: Нанесете тънък слой върху почистената влажна кожа на лицето, деколтето и горната част на ръцете. 

 

                                          Полезни билки и съставки в продукта:

 

Дебелец-Другото име на белоцветният дебелец е алпийска роза.Химичният състав на билката е представен от слузни вещества, сапонини, смоли, ябълчена и мравчена киселина, флавоноиди, гликозиди и други.

Ечемик-Изключително богат на активни ензими и антиоксиданти като В-глюкани и супероксид дисмутаза. Супероксид дисмутазата (СОД) е толкова мощен антиоксидант, че често е наричан „ензим против стареене”.

Зелен чай-Полезните и лечебни свойства на зеления чай са познати още от древността.Зеленият чай е един от най-универсалните компоненти, които се използват в козметиката за лице и е подходящ практически за всеки тип кожа. Екстрактът от зелен чай има силно антисептично и антибактериално действие.Той успокоява и лекува увредената кожа, нормализира обмяната на веществата в тъканите, помага за почистване на кожата, премахва черни точки и акне, и елиминира прекомерното омазняване. Екстрактът от зелен чай е идеално средство във борбата с мазната и проблемна кожа на лицето.Той има подмладяващи и регенериращи свойства. Може да прониква в дълбоките кожни слоеве и стимулира производството на колаген. Подходящ е в грижата за зрялата кожа и участва в състава на анти ейдж козметиката –лосиони,дневни и нощни кремове,маски,серуми и др. 

Арбутин-Арбутинът се среща в две форми: алфа- и бета-арбутин. Доказано е, че алфа-арбутинът притежава по-висока стабилност и ефикасност в сравнение с бета-формата. Това е причината и в много козметични продукти за избелване на кожата да се използва алфа-арбутин.В миналото арбутинът е използван като противовъзпалително и антибактериално средство. Днес е сред най-популярните защитници на кожата от свободните радикали, които намаляват пигментните петна, изравняват тена и понижават степента на почерняване след излагане на ултравиолетови лъчи. Арбутинът възпрепятства действието на ензима тирозиназа, като така намалява производството на меланин и появата на кафяви петна или т.нар хиперпигментация на кожата.

Коджиева/Коджикова киселина-Коджиковата киселина (Kojik Acid) е фино бяло прахообразно вещество, съставенo от малки кристали. Получава се от гъби, които виреят в Япония.Действия на коджиковата киселина в козметиката:

       *Избелващ ефект

    • С това действие коджиковата киселина се нарежда в списъка на най-често използваните избелващи съставки в продуктите, разработени за хиперпигментации по кожата. Причината за появата на кафявите петна по кожата е свръхпроизводството на пигмента меланин. Избелващият ефект на коджиковата киселина обаче я превръща в чудесен помощник при борбата с появата на кафяви петна. Точният механизъм, по който коджиковата киселина намалява производството на меланин не е известен, но се смята, че киселината предотвратява действието на ензима тироназа, отговорен за процеса тирозиназа при който се произвежда меланин.
      Всъщност днес в козметологията кождиковата киселина е известна като добра и пиремлива алтернатива на хидрохинонът (една от най-старите и най-разпространените избелващи съставки). За хидрохинона се знае, че причинява дразнене на кожата. Като ефективност коджиковата киселина, сравнена с хидрохинонът, дава сходни резултати.

      *Антиоксидантно действие

    • В допълнение към свойството да избелва коджиковата киселина е класифицирана и като антиоксидант. Този клас вещества имат способността да противодействат на т.нар. свободни радикали, които имат потенциал да причинят оксидативно увреждане на клетките в кожата. Чрез ограничаване на действието на свободните радикали, коджиковата киселина помага да се предотврати стареенето или увреждането на кожните клетки и важни стурктурни протеини за кожата.

      *Антибактериални свойства

    • Коджиковата киселина притежава също и антибактериални свойства. Затова често се използва и в продукти за третиране на акне, причинено именно от бактериални инфекции. Обикновено при употребата на киселината в такива продукти, тя се влага в ниски концентрации.

Азелаинова киселина-Азелаиновата киселина е една от най-сензационните съставки в днешно време и се превръща в основна стъпка към съвършената кожа. Основното действие на азелаиновата киселина се свързва с третирането на акне. Тази съставка потиска производството на себум, премахва пъпките и стяга разширените пори.  Азелаинова киселина действа антимикробно и нормализира процесите на кератинизация, което възпрепятства образуването на комедони и възпаления. Притежава противовъзпалително и антиоксидантно действие.Освен това азелаиновата киселина намалява поствъзпалителната пигментация. Тя е много подходяща и за хора с тъмни петна по кожата, тъй като има и избелващо действие. В допълнение има и деликатно пилингово действие. Всичко това помага за възвръщането на здравословния и красив вид на кожата.

 

 

Опаковка: 50мл.

 

Производител: Biola Organic Cosmetics Ltd., Унгария.

Доставка
Доставка

Доставката ще бъде извършена до посочения от Вас офис на фирма Спиди или ще бъде извършена до посочения от Вас адрес.При поръчка над 50лв. доставката е безплатна.Поръчки направени до 15,00ч. се изпращат на същия ден. Поръчки направени след 15,00ч. се изпращат на следващия ден.

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!