Гел-коректор против акне (дерматологично тестван)

21,00 лв. 16,80 лв.
  • Кат. номер: NAT064
  • Марка: Naturissimo
Базова цена: 16,80 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Моля, изберете:

Гелът съдържа етерични масла от Мащерка,Чаено дърво,Евкалипт и Маточина, също така екстракти от Азиатска центела и Лайка, които подпомагат регенерацията на кожата. Съдържанието на витамин Е и биотинът нормализират производството на себум. Гелът също така осигурява покриване на проблемни области.

Поради високото съдържание на етерично масло да се избягва контакт с очите и лигавицата.Пазете от деца.

Начин на употреба: Нанесете гела локално върху засегнатата от акне област.

 

                                                   Полезни билки и съставки в продукта:

 

МащеркаСъдържа кавакрол, тимол, терпинен, борнеол, камфен, линалол и др. Растението освен, че съдържа етерично масло е богато и на танини, смоли, минерални вещества, органични пигменти, олеинова киселина, терпени и др.Маслото и екстрактът от мащерка се прилагат широко в ароматерапията и козметиката.В продуктите за лице екстрактът от мащерка, благодарение на тимола, съдържащ се в него, се използва като антимикробен агент. Той почиства кожата и се бори с акне, разширени пори и различни кожни обриви.

Чаено дърво-Маслото от чаено дърво е мощен природен антисептик, който притежава антибактериални, противогъбични и антивирусни свойства. То съдържа монетерпени, дитерпени и циенол. Богато е на В-терпинеол, L-терпинеол, които не се срещат почти никъде другаде в природата.Маслото от чаено дърво е с широко приложение в козметиката. То е мощен антисептик и в продуктите за лице почиства порите, ефективно се бори с акнето и другите видове гнойни обриви. Намалява мастния себум и участва в състава на някои маски, лосиони, тоници и кремове за мазна, проблемна и комбинирана кожа. 

Евкалипт-Евкалиптът и евкалиптовото масло в козметиката са известни още от древността. Самата Клеопатра ги е използвала, за да запази красотата си. Евкалиптовото масло има силно антибактериално и антисептично действие. Освен че почиства кожата, я насища с хранителни вещества. Прилага се в гелове, кремове, почистващи пяни за проблемна кожа, склонна към акне, черни точки и пъпки.

Маточина- Основни компоненти на маслото от маточина са цитронелал, линалол, нерол, цитронелол, гераниол, кариофилен и др.В козметичните продукти за лице маточината отлично почиства разширените пори. Успешно се бори с акне, пустулозен обрив, инфилтрати и различни кожни проблеми. То дезинфекцира кожата и контролира мастния себум. Подобрява еластичността на кожата и я тонизира.

Азиатска центела-Екстрактите, извлечени от тях, са богати на терпеноидни сапонини, терпенови киселини, гликозиди, летливи масла, флавоноиди, танини, фитостероли, аминокиселини, захари.В козметични продукти азиатската центела се влага предимно заради свойството ѝ да стимулира синтеза на колаген тип І и ІІ и еластин. Освен това, има основна роля и за вграждането на хидроксипролин в протеините, участващи в метаболизма на съединителната тъкан. Редуцира несъвършенствата по кожата и стимулира микроциркулацията.Ползва се също и като антипиретик, като диуретично, ревматично, антибактериално и антивирусно средство.

Лайка- Лайката е най-известната, една от най-използваните и най-добре проучени от науката билки в света.От цветовете на растението се приготвят сухи смеси, екстракти и масла, които се използват в почти всички типове козметични продукти. Основната причина цветът на лайката да е често използван в козметичните формули е това, че в него се съдържат над 120 различни съставки. Сред основните са α-бизаболол и азулени (вкл. хамазулен). От маслото на лайката, например, се извличат редица самостоятелни активни съставки, сред които, освен α-бизаболол, също и голяма част от неговите оксиди - флавоноиди, гераниол, хамазулен и други.Именно заради високото съдържание на α-бизаболол лайката притежава силни противовъзпалителни, противоалергични и антиоксидантни свойства. Заради тези си качества билката присъства като ароматична съставка, като част от състава на продукти за чувствителна кожа.

Витамин Е-Витамин Е, известен още като токоферол, е мощен антиоксидант, който е мастноразтворим.Витамин E е средство, което запазва младостта и поддържа здравия вид на кожата на лицето. Токоферолът предпазва от преждевременно стареене и нормализира дейността на репродуктивната система.Благодарение на него, кожата става гладка и еластична.Витамин E стимулира отделянето на токсини от кожните клетки. Премахва възпаленията, което го прави изключително подходящ в борбата с проблемната кожа - пъпки, черни точки, акне. Друго уникално свойство на токоферола е борбата с пигментацията.

Витамин В7/Биотин-Витамин B7, известен още като биотин или витамин H. В продуктите за лице се препоръчва при мазна и проблемна кожа. Бори се с акне, екземи, дерматит. Използва се в състава на различни почистващи лосиони, тоници, кремове за проблемна кожа. Участва в изработката на колаген и подобрява еластичността на кожата.

 

 

Опаковка: 7мл.

 

Производител: Biola Organic Cosmetics Ltd., Унгария.

Доставка
Доставка

Доставката ще бъде извършена до посочения от Вас офис на фирма Спиди или ще бъде извършена до посочения от Вас адрес.При поръчка над 50лв. доставката е безплатна.Поръчки направени до 15,00ч. се изпращат на същия ден. Поръчки направени след 15,00ч. се изпращат на следващия ден.

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!