За нас
За нас

Ние вярваме в здравословната грижи за красотата!

Ние имаме почти 30 години опит в производството на органична козметика в Унгария. Ние можем да осигурим пълна гама от грижа за кожата на главата до петите, като смесим най-високата възможна чистота и качество.Това, което добавяме към нашите продукти, е нищо друго освен невероятни етерични масла и лечебни растителни екстракти към всеки козметичен продукт. Ние се стремим да бъдем нежни към кожата и разбира се и към Майката Земя!

Чрез постоянно разработване на нови рецепти, ние сме в състояние да вървим в крак с последните световни тенденции в естествената козметика, за да ви осигурим възможно най-доброто решение за всеки тип кожа.

През последните 12 години пуснахме на пазара 120 натурални козметични продукти за грижа за лице и тяло под марката NATURISSIMO за домашна и професионална употреба. Освен това, ние произвеждаме 38 различни натурални и органични козметични продукти изключително за износ. На базата на регламента COSMOS нашите натурални козметични продукти са направени от две органични съставки. Те бяха успешно тествани и в резултат на това козметици и клиенти, посветени на здравословните грижи за красотата, ги използват с голямо удовлетворение.

Нашата компания е уникална и единствена сред унгарските производители, които притежават сертифицирани козметични продукти за лице и тяло. Сертификатът е издаден от BIOKONTROLL Hungária Nonprofit Ltd. Поради строгите унгарски правила, повечето от тези биологични козметични продукти съдържат над 90% растителни съставки от биологични ферми, докато делът на продуктите за къпане е над 70% от екологичното съдържание. Отвъд контрола на растителните съставки от биологични ферми, сертифицирането следи отблизо технологията на производство, имайки предвид растителните съставки, съответствието на лабораторията-производител,качеството и опаковката на готовите продукти.

Разработили сме над 240 органични козметични продукти, които са сертифицирани от BIOKONTROLL Hungária Nonprofit Ltd под строг контрол. Някои от продуктите се продават под наименованието BIOLA за домашна и професионална употреба в Европа, докато други се разпространяват под индивидуални марки на Северноамериканския пазар.

За да осигурим качествен контрол на съставките от биологични и биодинамични ферми, ние сме в тесни контакти и дългосрочно сътрудничество с много изтъкнати унгарски и чуждестранни производители на растителни съставки с отлично качество и с отдадени органични фермери, които са загрижени за природосъобразното земеделие.

СЕРТИФИКАТ НА BIOKONTROLL

СЕРТИФИКАТ НА COSMOS

 

БИОЛА ЗА ОКОЛНАТА СРЕДА!

Ние произвеждаме натурални и органични продукти, като използваме внимателно подбрани съставки, като прилагаме екологично чисти технологии на място за производство над 1200 м2. Освен това обръщаме внимание и на опаковъчните материали; те трябва да бъдат възможно най-екологични, за да защитят нашата околна среда, да запазят чистия въздух и вода, и не на последно място да поддържат продуктивността на почвата. По време на производството се концентрираме върху опазването на околната среда. В производствената ни зала прилагаме екологично чисти дезинфекционни и почистващи препарати.

По-голямата част от използваните растителни съставки произхождат от сертифицирани биологични ферми, които са сертифицирани от Biokontroll Hungária Nonprofit Ltd (HU-ÖKO-01), или ECOCERT или DEMETER International eV Ние също така редовно проверяваме нашите доставчици на билкови съставки на място, тъй като билките, плодовете и маслата, използвани в продуктите на BIOLA, трябва да отговарят на нормативните изисквания, както и на екологичните технологии.


Имаме над 350 нотифицирани продукта в базата данни на ЕС за козметични продукти (CPNP).


Награди:
През 2008 г. Тексаският университет в Остин [IC2 Institute] и ValDeal Inc. организираха конкурс. Д-р Viola Gyovai е избрана сред 28-те най-обещаващи интелектуални творци за разработване на първото семейство на Унгарските органични козметични продукти.
1-во място в конкурса "EXSELLENT HUNGARIAN COSMETIC PRODUCTS" през 2010 г.
Награда за иновации в търговската камара на "Bács-Kiskun County" през 2012 г.
На Малайзийското издание на конкурса "Harper's Bazaar Magazine Beauty Awards"2015 спечели продуктът на "BIOLA Organic Blackthorn Cleansing Milk"от категорията за почистващо мляко за лице.
Европейския "HEALT & SPA AWARDS" (2015) - Победител в категорията "Най-добра иновация в продуктите".
Нашата биологична "Бебешка пяна за вана с Лавандула" бе избрана сред най-добрите 3 нови продукти за грижа за кожата в "The Natural Health Expo" 2016 - Дъблин.

 

"Историята" на BIOLA:
Предшественикът на фирмата ни е създадена през 1990 година, а от 2011 г. е под името BIOLA Organic Cosmetics Ltd.
Изпълнителния директор на компанията е Dr.Viola Gyovai ,сертифициран биолог и кандидат на Унгарската академия на науките, разработва козметика от 1985 г. насам.


Д-р Viola Gyovai ви разказва за началото:
"Баща ми, в детството ми, ми разказваше много истории за чудесата на билките. Слушах внимателно начина, по който говореше, със специално уважение към природата.Тогава почувствах, че моето призвание е прилагането на билки и подаръци от природата в дерматологията! 
Първата ми изненада: С помощта на първия ми подарък на козметичен продукт за лице, цялата повърхност на лицето ми се възпламени.Отидох да се срещна с дерматолог, но състоянието на кожата ми не се промени. Лицето ми се превърна в бойно поле на дълбоки възпалителни процеси. Има ли естествено решение? Попитах себе си и после се обърнах за помощ към разкрасяващата сила на билките. След един месец резултатът беше очевиден, а след това реших, че ще помогна за това чудо и на другите. След завършването на биологичната степен в Университета,стана моето скъпо хоби. По време на моята докторска дисертация прочетох много изненадващи професионални експерименти върху козметичните съставки. В този момент осъзнах, че всички нови чудеса на химията не си заслужават да се използват в продуктите за грижа за кожата. Освен това стана ясно, че по време на разработването на продуктите е важно да се вземат под внимание дългосрочните дерматологични, токсикологични резултати на активните съставки, както и опитът от хилядолетната традиционна натуратура. Изучаването на критерийните системи на естествената и биологичната козметика трябваше да осъзная, че съществуват сериозни причини, поради които веществата трябва да се избягват при разработването на продукти за грижа на кожата от токсикологична и кожна физиологична гледна точка. На този етап се убедих, че искам да дам на хората най-добрите,най-естествените и чисти активни съставки на билките, които биха могли да имат, за да запазят здравословното състояние на кожата или да ги възстановят, ако е необходимо. Бих искала да направя всичко това с ентусиазма и добрите намерения, които съм наследила от баща ми, на който винаги ще бъда благодарна. Ние сме събрали отговорен и ентусиазиран екип около нас; производители на биологични суровини, екологично осъзнати колеги-производители и екологични дилъри, които допринасят за нашите общи цели. Всички сме посветени да даваме на хората най-доброто от разкрасяващата и лечебна сила на природата!"